2014. szeptember 22., hétfő - Móric
termeszetbarat.hu »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Hírek, aktualitások

Pilisi len az MTSZ új logóján

Szeptembertől hivatalosan új logó szimbolizálja a Magyar Természetjáró Szövetséget
A régi turistaszervezetek logóin szereplő növények – a havasi gyopár és a havasszépe – után, hosszas egyeztetés eredményeként, a kizárólag Magyarországon megtalálható pilisi len jelenik meg a Magyar Természetjáró Szövetség emblémáján.

Kiemelt híreink

Merre ne induljunk most a Pilisi Parkerdő területén

A legfrissebb közlemények
Nem csak a társas vadászatok miatt léptettek életbe korlátozásokat a Pilisi Parkerdő területén vezető turistautakon, hanem az erdőben folyó egyéb munkákat is el kell végezniük vagy éppen az időjárás okozta károk miatt fellépett balesetveszély elhárítása zajlik a természetet járók érdekében.

A 2014. évi kitüntetések átadása

A 26. Természetjárók Napján
Az eltelt huszonöt év hagyományának megfelelően az idei jól megérdemelt szövetségi kitüntetések a szeptember 20-án, Dobogókőn megrendezett Természetjárók Napja keretében kerültek átadásra.

Az ötödik Év Fája verseny

Október végéig lehet a kedvencekre szavazni
Az Ökotárs ötödszörre megszervezett versenyére májusban lehetett nevezni, ekkor bárki küldhetett egy fát egy történet kíséretében. A nevezett 66 egyed közül a zsűri azokat válogatta be a döntőbe, amelyek a legerősebb közösségi háttérrel rendelkeztek. Szeptember 10. és október 31. között idén 15 fa közül választhatja ki a közönség kedvencét.

Az első Természetjárók Napja Dobogókőn

Történelmi visszatekintés
Ebben az évben szeptember 20-án már 26. alkalommal ünnepeljük Természetjárók Napját. Az elsőt huszonöt éve, 1989 szeptemberében rendezte meg a Magyar Természetbarát Szövetség.

Pálinkás Gábor emlékére (1964–2014)

Ismét rossz hírt kaptunk
Elhunyt Pálinkás Gábor, aki 1994–1998 között az Ipoly-Vidéki Természetjáró Klub elnöke, 2004–2007 között a Salgó Természetbarát Egyesület elnöke, 1994–2009 között a Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség vezetőségi tagja, 2009-től a főtitkára volt.

Megjelent az új Cserhát térkép

A legrészletesebb az eddig megjelentek közül
A Cserháti Falvak Szövetsége a Vidékért Közhasznú Egyesület (CSERFA) kiadásában megjelent a Cserhát 1:30.000-es méretarányú turista- és szabadidő térképe.

Természetjárók Napja Dobogókőn

Meghívó
Mint korábban, úgy idén is, már jó előre rögzítettük a Magyar Természetjáró Szövetség eseménynaptárában az Országos Központ kiemelt rendezvényének időpontját, amelyre ez úton is hívunk minden érdeklődő természetjárót a főváros környékének egyik kultikus turista helyszínére, Dobogókőre.

Élet a Kéken - OKT sorozat 8. rész

Mátraverebélytől Szarvaskőig
A hetedik részben az Országos Kéktúra Mátraverebélytől Szarvaskőig tartó szakaszát ismerhetjük meg Horváth Béla kalauzolásában.

Erdőlátogatási korlátozások léptek érvénybe

Megkezdődött a vadászati szezon hazánk erdeiben
Hogy ne kelljen minden egyes helyszínt és időtartamot külön-külön hírben közölnünk, egy helyre gyűjtöttük az erdészeti igazgatóságoknak a vadászatok miatt már életbe léptetett és publikált aktuális korlátozásait.

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 2 998 regisztrált felhasználó
 • 1 660 hírlevél előfizető
 • 272 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 799 km turistaút
 • 92 túramozgalom
 • 2 000 túramozgalom teljesítő
 • 27 esemény
 • 1 581 megjelent cikk, hír
 • 176 belső oldal
 • 1 463 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter