2014. augusztus 21., csütörtök - Sámuel, Hajna
termeszetbarat.hu »Kezdőlap
Magyar Természetjáró Szövetség

Hírek, aktualitások

Turista Magazin tartalomismertető

2014 augusztusi szám
Az augusztusi lapszám mellé egy Cynex ajakápolót kaptak az előfizetők. Aki még nem rendelte meg, itt megtalálja a legutóbbi Turista Magazin kivonatos ismertetőjét.

Kiemelt híreink

Másfélezer szállóvendég a Som-hegyi Turistaházban

Tavaly ősz óta
A 2013. október 29-én átadott Som-hegyi Turistaház háromnegyed éves üzemeltetési tapasztalatai visszaigazolták a beruházást: a kirándulók és kikapcsolódni vágyók keresik és szeretik a jó minőségű és olcsó turisztikai szállásokat.

Véget ért a Jubileumi Piros 10-es Vándorlás

Huszonnégyen a teljes távot teljesítették
Augusztus 2-án ünnepélyes keretek között zajlott le a az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség által a Közép-Dunántúli Piros jelvényszerző túramozgalom meghirdetésének tíz éves évfordulójára szervezett, a Bakonyt, a Vértest és a Gerecsét átszelő Jubileumi Vándorlás díjkiosztója.
 

A Rákóczi- és a Vass Imre-barlang hónapja

Egész augusztusban
Bár kétségtelenül a Baradla-barlang a legismertebb az Aggteleki-karszt területén, azonban mellette két kisebb kivilágított barlang is látogatható.

Új kullancsfajt azonosítottak magyar kutatók

Az Ixodes ariadnae denevéreken élősködik

Az Ixodes ariadnae nevet kapta az az eddig ismeretlen, denevérekről és denevérbarlangokból kimutatott kullancsfaj, amelyet széles kutatói összefogás keretében az MTA Agrártudományi Kutatóközpont (MTA ATK) részvételével fedeztek fel hazánkban magyar kutatók.
 

 

Élet a Kéken - OKT sorozat 7. rész

Nógrádtól Mátraverebélyig
A hetedik részben az Országos Kéktúra Nógrádtól Mátraverebélyig tartó szakaszát ismerhetjük meg Horváth Béla kalauzolásában.

Önkéntesek tisztították a szeméttől az Ipolyt

A Magosfa Alapítvány akciója
Önkéntesek immár hetedszer tisztították meg a szeméttől az Ipoly 40 km-es szakaszát. A Magosfa Alapítvány akciójának célja az Alsó-Ipoly környezeti állapotának javítása, a helyi lakosok, döntéshozók, az idelátogatók szemléletformálása volt, valamint hogy hasonló munkára biztassák az itt élőket.
 

Komárom-Esztergom megyében járnak

A jubileumi Piros 10-es vándorlás résztvevői
Július 28-án Oroszlányba, Komárom-Esztergom megyébe érkeztek a vándorok. Az utolsó öt szakaszra innen Szárra, majd Csabdira, Tarjánba, Pusztamarótra és végül Piszkére túráznak, ahol augusztus 2-án ünnepélyes keretek között zárul a 15 napos jubileumi vándorlás.

Elment a Tanár Úr

In memoriam id. Szathmáry Árpád (1930–2014)
Örökre emelte fel hátizsákját, s tűzte ki a magyar lobogót szeretett szentantalfai turistaház homlokzatára id. Szathmáry Árpád, aranyjelvényes túravezető, tanár, a Veszprém megyei turistaság jeles képviselője, ifjúsági túramozgalom ősatyja, a veszprémi középiskolai korosztály  természetjáró túramozgalmainak örökös zászlóvivője.

Újabb gyászhír

In memoriam Kiss Lajos (1919–2014)
Szomorúan tudatjuk, hogy Kiss Lajos (1919–2014), többünknek Lajos bácsi, Baranya megye természetjáró történetének jeles alakja július 24-én hajnalban hosszú útra indult, végleg elköltözött szeretett hegysége, a Mecsek aljáról.

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 2 940 regisztrált felhasználó
 • 1 638 hírlevél előfizető
 • 272 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 799 km turistaút
 • 92 túramozgalom
 • 1 994 túramozgalom teljesítő
 • 34 esemény
 • 1 559 megjelent cikk, hír
 • 175 belső oldal
 • 1 457 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter