2014. szeptember 20., szombat - Friderika
Magyar Természetjáró Szövetség

Legfrissebb hozzászólások

Az alábbi lista csak a nyílt fórum témák hozzászólásait listázza, a további hozzászólások listázásához kérjük lépjél be!

Turistautakkal kapcsolatos fórum


#1239 2014-09-15 19:29:26, Rakk_Gyula
Válasz BagiAndi felhasználó #1236 számú hozzászólására:
Kedves Andi!

A jános-hegyi Erzsébet-kilátótól két irányba vezet a Piros sáv turistajelzés. Északra a Szépjuhászné - Hárshegyi körút - Fekete-fej, délre a János-hegyi-nyereg - Virág-völgy - Makkosmária útvonalon folytatódik. Mindkét irányba meredek, falépcsőkkel megerősített ösvényeken indul lefelé a jelzés, de a Jánoshegyi utat keresztezve már sétaútként ereszkedik tovább Szépjuhászné illetve Makkosmária felé. Az északi ág a Hárshegyi körút sétaútja után meredek, köves ösvényen ereszkedik le a Kis-Ördög-árok völgyébe, ahonnan szintén elég meredeken kapaszkodik fel a túloldali Fekete-fejre. A Piros sáv jelzés mindkét irányban jól követhető.

Rakk Gyula
térképész-térinformatikus
 

MTSZ honlap tartalmi témái


#1238 2014-09-11 18:01:40, garas
Válasz ljcsontos felhasználó #1235 számú hozzászólására:
Kedves László!
Azt, hogy a honlapon általában milyen szintű tájékoztatást várnánk el, alább Baronek Jenővel való levélváltásunkban olvashatod. Mindkettőtökkel ebben egyet értek.
De a természetjáró kártyákkal kapcsolatos általános kérdéseidre épp a hivatkozott értekezleten kaptunk választ első kézből, így azokat a megyei képviselő tudja leginkább tovább adni ugyancsak első kézből. Egyébként a kártyarendszerről korábban jelent meg ismertető a honlapon is, amit mindenki megismerhetett.
A most leírt példád viszont nem a korábbi kérdéseid körébe tartozik. Ez egy kezelési, feldolgozási probléma. Ezt nem hiszem, hogy a honlap oldalain kellene tisztázni. Már csak azért sem, mert sok tagegyesületnek különböző problémája adódott a kártyákkal, ezekkel nem itt kellene egyenként foglalkozni. Ráadásul a késleltető okok egy része épp tőlük, tőlünk származik (pl. hiányos, vagy helytelen adat). Egyébként épp az értekezlet alkalmával én is és más megye is személyesen pontosított és vett át több száz elkészült kártyát.
A megtartott értekezletről a honlapon jelent meg cikk, sőt tájékozatlak, hogy elkészült annak emlékeztetője és egy nagyon részletes, tanulságos, megyékre lebontott elemzés is a kártyákkal, taglétszámmal kapcsolatban. Ezek a megyék felé postázva lettek, bizonyára hozzáférhetsz.
Az MTSZ-Megye-Egyesület információs rendszer már évtizedek óta működött, többnyire eredményesen. A mi szövetségünknél is csak heti gyakorisággal tudnánk személyes ügyintézést végezni, de most a magasabb színvonalú technika korában ez már nem lehet korlát.  
Remélem ezekben a dolgokban egyet értünk, ugyanakkor bízom benne, hogy a megyék szerepének helyreállításáért a továbbiakban ti is aktív szerepet vállaltok.
Szép erdőt, mezőt:   Garadnay Sándor
 

Turistautakkal kapcsolatos fórum


#1236 2014-09-10 22:16:46, BagiAndi
Sziasztok!

Nagyon kezdő túrázó vagyok, és tulajdonképpen a testnevelés óra keretein belül pár hét múlva lesz az első nagyobbnak gondolt túrám. Az Erzsébet-kilátótól induló piros útvonalat járjuk majd be. Az lenne a kérdésem, hogy mit tudtok erről az útvonalról?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Andi
 

MTSZ honlap tartalmi témái


#1235 2014-09-08 13:53:20, ljcsontos
Válasz garas felhasználó #1227 számú hozzászólására:
 Kedves Sándor
Nem a fórum oldalain és nem én magam szeretnék több tájékoztatást kapni a szövetségben folyó munkákról, történésekről, hanem a szövetség hivatalos tájékoztató oldalán a természetbarát.hu-n.  De, nem csak a sikerekről, hanem a nehézségekről is illene híreket küldeni a tagság felé, hátha többre becsülnék a vezetőség munkáját.
Vegyünk egy példát, kicsit abszurdnak túnik, de valahogy így működik mosta rendszer.
Az egyik városunkban működő egyesület nem kapta meg az igényelt tagsági kártyák nagy részét. Megkeresnek engem mint a város természetjáróinak képviselőjét a megyei szövetségben, én felhívom az elnököt elmondom a problémt, ő legjobb tudása szerint válaszol, én átadom a válasz a kérdezőnek, újabb kérdés merül föl, és folytatódik az egész a végtelenségig. nehogy félre értsen valaki, nem az egyes tagok és az MTSz elnökének közvetlen kommunikálását hiányolom, hanem a pontos és naprakész tájékoztatást a közérdekű dolgokban. Az augusztus 9.-i igazgatói megbeszélésről is lehetett volna a történekről egy cikket közölni.
Ahogy nálunk, valószínűleg a többi megyében sincsen a vezetőség napi kapcsolatban sem egymással, sem az országos központtal. Viszont azok a tagok akik rendelkeznek internet eléréssel szinte napi szinten ovassák az oldalt., kapják a hírlevelet.  Szerintem ezt kellene felhasználni, jobban kihasználni.
Üdvözlettel: Csontos László FMTSZ vezetőségi tag
 

Túramozgalmak (pl. Kéktúra)


#1234 2014-09-08 12:27:24, garas
Válasz Turaangyalok felhasználó #1232 számú hozzászólására:
Ennek a szerencsés kimenetelű esetnek van egy tanulsága. Nem elég telefoni kapcsolatot létesíteni ilyen esetekben. Legaláb SMS, de megnyugtatóbb az írásos (e-mail, vagy urambocsá' levélbeni) szállásbiztosítás.  Mert ugye, nem vagyunk mindannyian angyalok és bárki "kavarhat".
 

Túramozgalmak (pl. Kéktúra)


#1232 2014-09-08 11:13:55, Turaangyalok
 Kedves Kéktúrások!
Egy minden jó, ha jó a vége "élményünket" szeretnénk megosztani okulásképp, talán még inkább figyelmeztetésként! Akár kellemetlenebbül is járhattunk volna, vagy járhatnak a társaink.
Szeptember 5-én, pénteken Várgesztesről indulva Somlyóváron, a kulcsosházban terveztük tölteni az éjszakát. Természetesen kb. másfél héttel a túra előtt felvettük a kapcsolatot a Gondok bácsival, aki elmondta, hogy megoldható az ágynemű, főzés a házban, illetve, hogy további telefonálás nem szükséges, a nap folyamán bármikor mehetünk, egész nap ott tartózkodik. Ehhez képest aznap délután 15 óra tájt Somlyóvár tövében, a Kőrösi Csoma Forrásnál (kiszáradt) véletlenül a Gondnok bácsira telefonálva kiderült, hogy nincs fent, nem is tud feljutni (nem jön már busza?), a kulcsot sehogy se tudja eljuttatni és sajnálja, de oldjuk meg valahogy. Jelezte, hogy a fedett előtérben alhatunk a padokon.... Mivel ágyneműre, plédre készültünk, hálózsák nem volt nálunk (de ebből tanultunk). Végül saját felelősségünkre fent töltöttük az éjt, felhúztunk minden, de tényleg minden ruhánkat és így, valamint az enyhe éjszakának köszönhetően nem fáztunk nagyon. Kicsit pihentünk is, reggel 6.30-kor pedig már kezdtük is a másnapi 35 km-es szakaszt Péliföldszentkeresztre.  A Gondnok bácsi állítólag lemondott minket telefonon, illetve szerinte rengetegen telefonáltak és össze-vissza "kavartak". Mi egy alkalommal telefonáltunk és minden rendben volt, dátumot, napot külön kihangsúlyoztuk. Végül nem hiúsult meg emiatt ez a túraszakaszunk, de javasoljuk, hogy az idős, nehezen mozgó gondnok bácsival pontosan és talán többször egyeztessenek az arra járó túrázók! A kulcsosház gyönyörű helyen van, tűzrakó hely, pad, asztalok, pottyantós wc rendben!
 

Turistautakkal kapcsolatos fórum


#1231 2014-09-07 13:21:58, tobisch
OKT, Hűvösvölgy, VESZÉLY!!!
A hűvösvölgyi repülőtér mellett vezető kék túra-szakaszon túráztam ma, és azt tapasztaltuk, hogy az egyik fa odvába LÓDARAZSAK költöztek be. Igen agresszívek voltak, sokakat megtámadtak, többeket meg is csíptek, állítólag valakihez mentőt is kellett hívni. Én megúsztam a támadással. A fa közvetlenül a turistaút szélén áll, Hűvösvölgyből Határ-nyereg felé menet bal kéz felé, a repülőtér mellett vezető szakasz közepe táján. A repülőtér szélén végighaladva kikerülhető. (A darazsak a turistaút fölötti légtérben rajzanak, menekülés után visszatekintve ezt láttam.)
 

MTSZ honlap tartalmi témái


#1230 2014-09-04 21:00:05, baronekjeno
Válasz garas felhasználó #1229 számú hozzászólására:
Kedves Sanyi, én is tisztelettel köszöntelek! Én tulajdonképpen egyetértek Veled! A megyék szerepét a váltás óta nem érzékelem, talán Te ezt pontosabban érzed, látod(ebben van csak "nézetkülómbség" kóztünk). Szerintem a mostani helyzetük,munkájuk,nagyon más mint régebben volt. Továbbra is baráti tisztelettel: Baronek Jenő
 

MTSZ honlap tartalmi témái


#1229 2014-09-04 14:58:29, garas
Válasz baronekjeno felhasználó #1228 számú hozzászólására:
Köszöntelek Jenő! Örülök, hogy újra hallatod hangodat. A véleményeddel részben egyetértek. Egy szervezet honlapjának egyik fontos szerepe kell, hogy legyen a történésekről, tevékenységről való rendszeres tájékoztatás. Nos ez valóban elég hiányos. A természetjáró kártyákról ugyan kerültek fel korábban információk, de azóta tovább fejlődött a dolog. Ezt és a további célkitűzéseket valóban nem tükrözi vissza a honlap. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a honlap szerkesztés és a kártyagyártás-nyilvántartás egy személyben történik. De lehet, hogy neki nincs kompetenciája a változások közzétételére. Mi az értekezleten viszont teljes körű tájékoztatást kaptunk.  
 Engem a leírtakkal viszont más cél vezérelt. Konkrétan a megyei szövetségek helyének és szerepének visszaállítása. A jelzett értekezlet célja is az volt, hogy a korábban az MTSZ-ből kiebrudalt megyék első kézből legyenek tájékoztatva, mert kiderült, szükség van e hierarchia lépcsőre. Elhangzott, a megyékre a jövőben mint az MTSZ helyi karjára, kihelyezett képviselőjére van szükség. Ennek megvalósítására, koordinációs feladatok átvállalására kérték a megyei vezetőket.
Nos ezt a szerepet erősítendő írtam, amit írtam. Mert a szövetségek és a tagok (egyének és egyesületek) is elszoktak az információlánc használatától. Továbbá vallom, hogy ilyen sokrétű kérdéskör témájában a helyi, személyes kapcsolatokon keresztül sokkal hatékonyabb tájékoztatást adni, mintha egyenkénti válaszokra késztetjük a központi vezetést. Ott közel két órán át került sor - információk, kérdések, válaszok, - a téma megtárgyalására. Ez ugye fórumon nem várható el. Én egy megyei vezetővel könnyebben tudok közvetlen kapcsolatot teremteni, mint az MTSZ vezetéssel.
Tehát célom a megyék helyének megerősítése volt azzal együtt, hogy kártyák ügyében lenne mit közkinccsé tenni.
A leírtak elfogadásának reményében üdvözöllek, változatlan barátsággal: Garadnay Sándor   
 

MTSZ honlap tartalmi témái


#1228 2014-09-03 15:32:32, baronekjeno
Válasz garas felhasználó #1227 számú hozzászólására:
 Kedves Sanyi !     Tudod mindig tiszteltelek, most is tisztellek, de nincs igazad!  Egy szervezet, pláne az МТSZ  honlapjának tūkrôzni kell az ott folyò munkát!  Szerencsére van is  mit  tūkrôzni,miért nem tūkrõzi? Cask találgatni tudok. A megyei vezetō nem ér el mindenkit, de a honlapot elérheti bárki.     Természetjárò barátsággal. Baronek Jenő 
 

MTSZ honlap tartalmi témái


#1227 2014-09-03 13:49:05, garas
Válasz ljcsontos felhasználó #1226 számú hozzászólására:
Kedves László!
A megismételt hozzászólásod most sem a megfelelő helyre került. Van egy olyan témakör, hogy "Hogyan tovább MTSZ?". Feltett kérdéseid ebbe a témakörbe illenek.
De hogy ne kelljen tovább várakoznod, jelzem, hogy augusztus 9-én az MTSZ igazgatója a megyei vezetők részére részletes tájékoztató megbeszélést tartott, többek között a természetjáró kártya témakörében is. Ez egyébként itt a híranyagban is megjelent.
Kérdéseidet tehát legegyszerűbb, ha a saját megyei vezetőd felé teszed fel, akitől közvetlen kapcsolatfelvétel révén minden bizonnyal sokkal részletesebb információkat kapsz, mint itt a fórum szűk lehetőségei között.
Az információáramlásnak egyébként is ez a leglogikusabb, leghatékonyabb és szerintem alapvetően  követendő útja.
Szép erdőt, mezőt: Garadnay Sándor
 

MTSZ honlap tartalmi témái


#1226 2014-08-28 08:06:11, ljcsontos
  Tisztelt Vezetőink, Szerkesztő Sporttárs
Minden valószínűség szerint az én hibám, hogy az alábbi hozzászólás a nem igazán olvasott apróhirdetések közé került, így a még megválaszolatlan kérdéseket átmásoltam ide, a szerkesztőknek szóló üzenetek közé.
Szívesen vennénk, ha információkat kapnánk az oldalon, hogy hol tartanak a következő fejlesztések. Mikor lesz elérhető az internetes tagsági regisztráció, az évközben felvett tagjainkat milyen módon tudjuk a rendszerbe legalizálni? Hol tart a tagsági kártyák gyártása, azoknak a tagoknak akiket az év elején, vagy év közben vettünk fel hogyan igazoljuk az MTSz tagságát, hogy megkaphassák a kedvezményeket? Hol tartanak a turistaház felújítási program egyeztetései?
Kinek, milyen címre küldjem el az anyagokat, ha az eseménynaptárban szerepeltetni szeretnénk egy rendezvényt?
Üdvözlettel: Csontos László 
 

Apróhirdetések, kedvezmények


#1225 2014-08-26 21:40:28, simonok
 Eladnám nagyon keveset használt újszerű GARMIN GPS 60 navigációs készülékemet. Ára:30000 ft. Tel. 06304771760
 

Apróhirdetések, kedvezmények


#1224 2014-08-16 08:15:41, ljcsontos
 Tisztelt Vezetőink, Szerkesztő Sporttárs
Szívesen vennénk, ha információkat kapnánk az oldalon, hogy hol tartanak a következő fejlesztések. Mikor lesz elérhető az internetes tagsági regisztráció, az évközben felvett tagjainkat milyen módon tudjuk a rendszerbe legalizálni? Hol tart a tagsági kártyák gyártása, azoknak a tagoknak akiket az év elején, vagy év közben vettünk fel hogyan igazoljuk az MTSz tagságát, hogy megkaphassák a kedvezményeket? Hol tartanak a turistaház felújítási program egyeztetései? Mikor, hogyan lesz elérhető a Turista Térinformációs Rendszer?
Üdvözlettel: Csontos László 
 

MTSZ honlap tartalmi témái


#1222 2014-07-17 13:34:07, Gyurka
 Szeretném megkérdezni, hogy ez a nagyszerű Fjalraven Vándortúra 2014 mit keres az MTSZ honlapján? Úgy is megkérdezhetném, hogy mi közünk hozzá? Mivel nem tagszervezet egyik érintett sem, így gondolom ez egy fizetett hírdetés. 

Előre is köszönöm a választ

fgy
 

MTSZ honlap tartalmi témái


#1221 2014-07-15 10:44:39, Gyurka
A sorozatos előjelek daccára én kitartottam amellett, hogy a változások segítik az MTSZ megerősödését, mint szakmai szervet és a politikai hullámok ugyan megbillegtetik a kis hajónkat, de nagy kárt nem teznek benne. 
Erre ma látom, hogy a Metro újságból idéznek a honlapon. 
Erre csak a következőeket tudom mondani:
Gratulálok a remek szerkesztéshez, szép munka! A Blikk is szokott erdőben felcsonkolt tetemekről írni, azt is be kéne venni

fgy
 

Apróhirdetések, kedvezmények


#1220 2014-06-27 20:22:06, geboo
Teljesítménytúrázók figyelem!
Eladó 2 db Cartographia Kupa 2014 igazolófüzet, 450 Ft/db. Teljesen újak, véletlenül lettek megrendelve.
Érdeklődni emailben lehet: burgeseva@gmail.com
 

Apróhirdetések, kedvezmények


#1219 2014-06-23 20:12:32, Hevesi
Válasz Gerhardt felhasználó #1217 számú hozzászólására:
A DDP egy gyalogos túraútvonal. Végigjártam úgy ahogy illik, sok olyan szakasza van ami fizikailag sem teljesíthető kerékpárral, eltekintve attól, hogy nem is szabad. Nem tekinthető teljesítésnek az ilyen akció, inkább más útvonalat válassz. Neked való lehet az Országos Kerékpáros Körtúra keress rá! Itt nem lehet linkelni. HZ
 

Apróhirdetések, kedvezmények


#1218 2014-06-21 13:13:00, Gyurka
Válasz Gerhardt felhasználó #1217 számú hozzászólására:
Hali!
Ugyan a kért infóval nem tudokszolgálni, csak adalékkal:
A DDP nem kerékpáros túra, a terület jelentős részén TILOS kerékpárral a nyomvonalon haladni.
fgy
 

Apróhirdetések, kedvezmények


#1217 2014-06-20 21:50:11, Gerhardt
 "Apróhírdetések, elveszett-keresem ügyek, valamint további apróbb, máshova nem tartozó kérdések helye". Bocsi, csak az apróhirdetéses fórumot találtam meg ezekből, pedig apró kérdésem lenne. siófoktól szekszárdig érdekelne egy kerékpáros szintidő Dél-Dunántúli piros túrán, esetleg teljes távot egyszerre teljesítők tapasztalatait, tanácsait várom.

Köszönöm.
 

Turistautakkal kapcsolatos fórum


#1216 2014-06-17 10:01:43, Hevesi
Ugyanez a probléma természetesen másokat is érint! Az általam évek alatt rögzített túramozgalmak és turistautak adatai sem aktualizálhatók, az időközbeni változásokat nem lehet átvezetni. Ezúton is elnézést kérek azon sporttársaktól akiknek kéréseit nem tudtam teljesíteni. A honlapot érdemi információkkal feltöltők jogosultságait elvették, így természetesen én a magam részéről erre NEM tartok igényt, nyilván a feladatot a továbbiakban az MTSZ alkalmazottainak kell megoldani. Hevesi Zoltán
 

Turistautakkal kapcsolatos fórum


#1215 2014-06-16 22:57:45, efemm
Megkérnék valakit az MTSZ központban, hogy az MTSZ honlapon ragadja magához a Túramozgalmak karbantartói jogosultságait és ezáltal a túramozgalmak teljesítési jelzéseinek elfogadását, mert ahol például még én vagyok névleg a karbantartó, ott is csak megjelenik a Teljesítés Elfogadása menüpont, és alatta az elfogadásra várók listája, de ennek megerősítése jogosultsági hibára fut! A teljesítők viszont rajtam kérik számon, hogy az túramozgalmuk teljesítésének kiérdemelt elismerése miért nem jelenik meg az MTSZ honlapján, az erre létrehozott funkciónál.
(Esetleg egyszerűbb lenne visszaadni a korábbi szerkesztői jogokat a honlaphoz, hogy a régi MTSZ honlap a korábbi funkcionalitásában tudjon üzemelni amíg a TTR el nem készül.)
 

Turistautakkal kapcsolatos fórum


#1214 2014-06-13 10:16:08, ljcsontos
  T. Turistaút Szakbizottság Továbbítom túratársunk levelét:
Szabó-pallagon csak a régi fémbélyegző van, a gumisról le van esve a bélyegző. Még májusban megvolt. 
Ha tudsz, szóljál a bélyegző miatt légy szíves!
Üdv Magdi
 

Turistautakkal kapcsolatos fórum


#1213 2014-06-08 21:56:19, bubri
 Kedves Mindenki!

Minap Hárskút a melletti piros jelzésű úton járva egy nemrég magánszemély által kirakott villanypásztoros kerítés állta utunkat. Egyik oldalon be tudtunk menni, mivel a bejárat le volt engedve. Gondoltuk, ha nem lehetne áthaladni (a piros jelzés továbbra is megvolt), akkor nyilván táblákkal jeleznék ezt, s mivel nem volt, gyanútlanul tovább haladtunk. Pár száz méter megtétele után a jelzett útat szintúgy villanypásztor zárta le. Áram alatt volt, nem lehetett leakasztani sem, semmiféle átjutási lehetőség nem volt, így kénytelenek voltunk visszafordulni, mivel kisgyerekkel voltunk.
Kérdésem: ha valaki lekerít egy jelzett turistaút szakaszt annak nem kellene valamilyen tájékoztató táblát kitennie, vagy biztosítani az átjutást a villanypásztoron? Vagy egyáltalán lehet turistaút egy részét lezárni. Megjegyzem a lekerített területen egy geológiai tanösvény is jelezve van.
 

Apróhirdetések, kedvezmények


#1212 2014-05-19 23:12:46, slyka
Kedves Természetjáró társaim!

Keresek bármilyen anyagot (dokumentumot, fotókat, relikviákat, stb.) a Dunántúli Turista Egyesületről (DTE). Ha valaki tud nekem segíteni kérem keressen meg. Segítségeteket előre is köszönöm!

Szilveszter
fslyka@gmail.com
 
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 2 994 regisztrált felhasználó
 • 1 658 hírlevél előfizető
 • 272 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 799 km turistaút
 • 92 túramozgalom
 • 2 000 túramozgalom teljesítő
 • 27 esemény
 • 1 577 megjelent cikk, hír
 • 176 belső oldal
 • 1 463 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter